Wat te doen in Eindhoven

De grootste stad in het zuiden van Nederland (en de op vier na grootste in het land), Eindhoven is het ontdekken waard. Bekend door de lokale bevolking als “Lichtstad” – de lichtstad – vanwege zijn connecties met elektronicagigant Philips (een monument in de buurt van het station is gewijd aan de zoon van de oprichter van het bedrijf), de moderne stad is een van de industriële grootmachten van het land. Gelegen aan de rivier de Dommel, de snelle groei begon kort na de oprichting van de Philips werkt in 1891 en werd gecementeerd met de oprichting van de auto en truckfabrikant DAF. Een drukke universiteitsstad, de stad is de thuisbasis van een gevarieerde verzameling van toeristische attracties, van musea tot historische kerken en prachtige parken. Het is ook opmerkelijk voor zijn verbinding met Vincent Van Gogh die leefde en schilderde in het nabijgelegen dorp Nuenen.

1. van Abbemuseum

Gehuisvest in een van de meest interessante moderne gebouwen van de stad, het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste galerijen van de moderne kunst in Nederland. Hoogtepunten van de meer dan 2.700 stuks zijn onder andere werken van moderne schilders Marc Chagall en Pablo Picasso en ‘s werelds grootste collectie van het mateArt in Eindhoven: The Van Abbemuseumriaal van El Lissitzky. Andere opmerkelijke collecties omvatten tal van beeldhouwwerken en kunstinstallaties, videowerken, en affiches, waaronder een groot Parijs
collectie van Jacqueline de Jong, evenals voorbeelden uit de Verenigde Staten, Duitsland en Oost-Europa. Een andere attractie van belang is het Kempenland Museum met zijn displays over de geschiedenis en de cultuur van het gebied rond Eindhoven, met inbegrip van de 19e-eeuwse boerderij leven en de textielindustrie.

Adres: Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven
Officiële site: http://vanabbemuseum.nl/en

2. Philipsmuseum
Gevestigd in de buurt van de fabriek waar Gerard Philips zijn eerste gloeilampen maakte in de jaren 1890, het Philips Museum laat zien hoe deze ooit kleine onderneming is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste elektronica bedrijven. Een bezoek aan de ultra-moderne Philips Museum geeft de bezoekers een uitstekend overzicht van het succes van het bedrijf, evenals de werking van zijn meest
memorabele The Philips Museumproducten. Eén van het museum’s meest populaire attracties is Mission Eureka, een leuk interactief spel met digitale quizzen en puzzels. (Engels taal rondleidingen door het museum en de Philips-gerelateerde bezienswaardigheden van de stad zijn beschikbaar.)

Adres: Emmasingel 31, Eindhoven
Officiële site: www.philips-museum.com/uk

3. DAF Museum
Eindhoven is de thuisbasis van DAF, één van Europa’s grootste truckfabrikanten (en, in één keer, auto’s), sinds de oprichting van het bedrijf in 1928. Gestart door broers Hub en Wim van Doorne in de winkel een kleine smederij, het bedrijf – een afkorting voor Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek – The DAF Museumbegon het maken van eenvoudige technologische producten, geleidelijk verloopt van aanhangwagens tot auto’s en vrachtwagens. Het DAF Museum is een bewijs van het succes van het bedrijf en bevat een replica van de oorspronkelijke werkplaatsen en kantoren, samen met samples van zijn voertuigen in de gehele decennia, met inbegrip van een aantal prototypes.

Adres: Tongelresestraat 27, Eindhoven

4. PSV Stadion

Eindhoven een voetbalstad noemen is een understatement. Maar dergelijke claims lijken redelijk als je thuis bent bij Philips Sport Vereniging (PSV), eeThe PSV Eindhoven Museumn van de meest succesvolle voetbalclubs in Europa. En met de club die haar 100-jarig bestaan ​​in 2014 vierde, er is genoeg van de geschiedenis te zien in het PSV Eindhoven Museum, van historische outfits tot foto’s en filmbeelden van de carrière hoogtepunten.

Rondleidingen in Philips Stadion zijn ook beschikbaar en het is zelfs mogelijk om de spelers in actie te zien te zien.

Adres: Stadionplein 4 / Ingang 17, Eindhoven